Tips Klaverjassen

Om jouw tegenstanders te slim af te zijn kun je gebruik maken van de handige tips die we hieronder hebben vermeld. De Klaverjas tips op onze website zijn onder voorbehoud van fouten handig om tijdens het spelen gebruik van te maken. Deze tips zijn te gebruiken tijdens live klaverjassen of online klaverjassen. Wil je online klaverjassen? Maak dan nu gratis een account aan!

Klaverjassen Tips
♣ Je kunt bij klaverjassen bijvoorbeeld seinen. Bij boer over boer bijvoorbeeld komt de beginnende speler uit met een boer van een niet-troef kaart. Dit betekent dat hij wel de boer van troef heeft, maar verder geen hoge troefkaarten.
♣ Je kunt ook tegenkleur seinen. Als je bijvoorbeeld veel hartens in de hand hebt gooi je eerst een ruiten op de stapel indien dit mogelijk is. Jouw medespeler weet dan dat je een lange kaart hebt en zo misschien een pit kunt kaarten of extra slagen kan pakken.
♣ Onthoud altijd wel kaarten er nog allemaal in het spel zitten. Voorkom dat je stuk weggeeft of roem. Probeer als je de slagen zelf niet kunt pakken jouw medespeler het slag te geven.
♣ Voor gevorderde klaverjasspelers is er ook kraken. Bij iedere kraak wordt de score van 162 punten verdubbeld. (Kraken, Re-Kraakt en Superkraken).

Geef een reactie